top of page
Postpartumdoula Julianna står i sitt kök framför ett bord med mat och håller sitt barn i f

Matleverans efter födseln i Stockholm

Beställ mat för postpartum som levereras hem till dig.

En vällagad måltid är kanske den mest kärleksfulla gåvan man kan ge till en nybliven mamma och hennes familj. Maten meddelar mamman att hon är omhändertagen och trygg och bidrar på så sätt till att upprätthålla en skyddad bubbla runt henne och hennes bebis.

 

Maten jag lagar...

  • är näringsrik så att mamman kan fortsätta nära bebisen genom bröstmjölken utan att hennes näringsdepåer dräneras

  • är varm och vällagad för att underlätta matsmältningen och bevara mammans energiresurser

  • stimulerar även matsmältningen med kryddor som har värmande egenskaper

  • innehåller råvaror med grundande egenskaper för att bidra till att "stänga" kroppen efter födseln

 

Njut av vällagad mat packad med näring, energi och traditionell visdom. Alla rätter är naturligt glutenfria och lagade på noggrant utvalda råvaror så som ekologiska grönsaker och rotfrukter, gräsbetat kött, potenta medicinalväxter och värmande kryddor. 

Beställning och leverans:

Använd formuläret längre ner på sidan för att beställa. Jag tar emot ordrar på minst 1000 kr och levererar inom Stockholms län. Beställ minst 2 dagar i förväg. Just nu levererar jag bara på söndagar.

 

Beställ gärna flera rätter eller portioner på samma gång och frys in det du inte ska äta direkt.

 

Rätterna levereras kylda och kommer med både ingredienslista och instruktioner för förvaring och uppvärmning. 

 

För att undvika onödigt avfall kommer maten i glasburkar som kan rengöras för att återlämnas, återanvändas eller återvinnas.

 

En portion är 500 ml, om inte annat anges.

Betalning sker via swish i samband med avlämning.

Veganskt alternativ:

Alla rätter går att få veganska förutom kycklingsoppa, köttgryta, Japansk curry och benbuljong. Skriv i beställningen om du vill att jag gör din order vegansk.

Relevanta utbildningar:

  • Food as Medicine med Postpartum Healing Lodge (2022)

  • Grundutbildning i livsmedelshygien med Miljöcheck (2023)

Min cateringverksamhet är registerad hos kommunen och jag praktiserar säker livsmedelshantering enligt gällande regler. 

Kycklingsoppa med ingefära och färsk persilja

Min egen variant på den traditionella kycklingssoppan som min mormors mor Carmela blev serverad efter sina många födslar i Peru. Mamma Carmela återhämtade sig alltid utan komplikationer och min mormor tror att det är för att hon vilade och åt så näringsrik mat. Kycklingsoppan är gjord på min hemgjorda kycklingbuljong. Den ekologiska kycklingen kommer från Reko.

Pris: 339 kr (599 kr för två portioner)

2

Köttgryta med enbär och mesost

En smakrik köttgryta med fint nötkött från ERTH som fått koka i 4-6 timmar. Jag har lärt mig laga den här grytan av min mamma och det är en av favoriterna på min meny. Gräsbetat kött innnehåller många näringsämnen som är essentiella för återhämtning efter födseln. Enbären ger grytan en varm karaktär och mesosten tillför extra järn, B12, sötma och umamismak. 

Pris: 319 kr (559 kr för två portioner)

3

Japansk curry

Det här är japansk comfort food baserad på umamirik awase dashi och gräsbetat nötkött. Dashi är gjord på kombu och katsuobushi, som är känt för att främja blodcirkulationen och sänka blodtrycket. Kombu har många otroliga hälsofördelar, som ett högt innehåll av jod vilket stöttar normal sköldkörtelfunktion. Det innehåller även andra livsviktiga mineraler som magnesium, kalcium, järn och zink.

Pris: 339 kr (599 kr för två portioner)

4

Morotsoppa med saffran och mandel

En härligt gyllene soppa på fiberrika ekologiska morötter och mandlar, kryddad med saffran. Enligt Traditionell Kinesisk Medicin sägs orangea grönsaker och rotfrukter stärka mjältens funktion och främja Qi, det kinesiska begreppet för livsenergi. Saffran kan fungera effektivt för att dämpa symptomen av mildare postpartumdepression.

Pris: 199 kr (339 kr för två portioner)

5

Värmande daal med linser och kycklingbuljong

En ljuvligt doftande linsgryta berikad med min hemgjorda kycklingbuljong. Linser är rika på många essentiella näringsämnen, som folsyra och järn. Dessutom innehåller de protein och prebiotiskt fiber. För att minska risken för gaser har linserna blötlagts och sedan kokats i två steg. Daal är en traditionell postpartumrätt i den Ayurvediska traditionen.

Pris: 269 kr (469 kr för två portioner)

6

Postpartumgröt med vanilj- och gojibärssylt – torr mix

Jag älskar den här näringstäta, havrebaserade gröten med svarta sesamfrön, chiafrön och lönnsirap. Receptet kommer från min inspirerande mentor Raeanne (Postpartum Healing Lodge). De anti-inflammatoriska och blodbyggande sesamfröna är malda för att kroppen ska kunna ta tillvara på näringen. Levereras med en nygjord vanilj- och gojibärssylt med chiafrön.

Pris: 129 kr /2,5 dl (två portioner)

7

Fiberrika muffins med morot, zucchini och dadlar

Dessa saftiga muffins är ett perfekt mellanmål fullpackade med näring och energi från ekologiska råvaror. Naturlig sötma från fiberrika dadlar och mineralrik lönnsirap håller ditt blodsocker stabilt, vilket i sin tur hjälper till att balansera dina hormoner. Muffinsen är baserade på havregryn. Meddela mig om du vill att havregrynen ska vara garanterat fria från gluten. 

Pris: 99 kr/fyra 

8

Benbuljong med jujubes, lakritsrot och stjärnanis

Buljong på kalvfötter, knän och märgben med en tydlig smak av söt lakrits. Kollagenet i benbuljongen stärker och reparerar skadad och uttöjd vävnad. Lakritsrot och jujube är traditionella kinesiska örter rika på antioxidanter. Jujube är används inom TCM för att bota blodbrist och lugna själen. Laritsrot anses verka smärtlindrande och kramplösande. Undvik lakritsrot vid högt blodtryck.

Pris: 329 kr (579 kr för två portioner)

9

Antiinflammatorisk kycklingbuljong

En gyllene kycklingbuljong baserad på antiinflammatoriska ingredienser som ingefära, gurkmeja och vitlök. Buljongen kan drickas som den är eller användas som bas i rätter som ramensoppa eller congee. Förutom kollagen är kycklingbuljongen också rik på lättabsorberade vitaminer och mineraler. Dessutom verkar den mjukgörande och läkande för tarmarna.

Pris: 249 kr (449 kr för två portioner)

Meny
 

Kycklingsoppa för postpartum.jpeg

Kycklingsoppa

339 kr

Image (4).jpeg

Fiberrika muffins

99 kr/fyra

Köttgryta för postpartum.jpeg

Köttgryta

319 kr

Order form

Beställningsformulär

Välj rätter

Tack för din beställning! Du kommer få en bekräftelse på leveransdatum och tid inom 24 timmar.

Food sustains life.

"The web of life is a food web. The cycle of life is a cycle of food." - Vandana Shiva

bottom of page