top of page

Om Julianna Werner
 

Jag utbildade mig till postpartumdoula strax efter att jag hade fött mitt första barn. Födseln var en positiv upplevelse, men den överskuggades av en postpartumtid som jag upplevde som isolerande och utlämnande. När jag lärde mig att nyblivna mammor i andra länder har tillgång till betydligt mer stöd än vad vi har här i Sverige, och att det finns tvärkulturella principer som utgör grunden för den postpartumomsorg man kan se i olika kulturer, blev jag nyfiken och ville lära mig mer. 

 

Maten är central del i traditionell postpartumvård och även i min verksamhet. Jag fyller mina klienters kylskåp med rätter som kycklingsoppa med ingefära, pumpashakshuka med getost och ugnsbakad vaniljpudding. Dessutom levererar jag också måltider till postpartumfamiljer runt om i Stockholm.

På min fritid gillar jag att exerimentera i köket, besöka matmarknader, läsa böcker och umgås med min familj, gärna i skogen eller vid vattnet. 

 

Kontakta mig om du vill inkludera mig i din postpartumperiod, veta mer om hur jag jobbar eller om du har några andra frågor. Det är en stor ära för mig att få hålla space för dig som går över tröskeln till moderskapet. 

Postpartumdoula Julianna Werner står i dörröppning med förkläde och ler

Min filosofi
 

Våra förmödrar visste att en kvinna som skapat och fött fram nytt liv behöver vila en period för att återfå sin vitalitet. Det är naturens lag. Den här viloperioden har olika namn i olika kulturer, la quarantena, zuo yue zi, barnsängstiden, the lying-in period, sutika kala. Oberoende av varandra har alla dessa traditioner utvecklats kring samma grundprinciper – vikten av vila, värme, näring och gemenskap.

Nyblivna mammor har specifika behov som inte synliggörs tillräckligt i dagens samhälle. Vi är inte menade att gå igenom postpartum ensamma, ändå är det många idag som känner sig isolerade under den här perioden. Genom att hedra ditt behov att bli omhändertagen skapar du möjligheter för djupare läkning och en mjukare övergång till den här nya fasen i ditt liv.

En postpartumdoula är en investering för hela din familjs välmående.

För många är amningen, med allt som hör till, en central del av postpartum. Även om du ammat förut kan det vara svårt att få till ett bra grepp med en liten nyfödd. När det gäller amning så är min filosofi att du har rätt att amma om du vill, men du är inte skyldig att göra det. Det betyder att du har rätt till kvalificerat, icke-dömande stöd oavsett hur du väljer att mata ditt barn.​

 

Den som erbjuder amningsstöd ska göra det baserat på den senaste forskningen, inte sina personliga erfarenheter. Det som funkar för en ammande kanske inte funkar för en annan. Som postpartumdoula har jag utbildats för att kunna ge stöd och råd till dig som försöker komma igång med amningen samt hjälpa dig att hantera vanliga och icke-akuta komplikationer. Det ligger också inom mitt ansvarsområde att hänvisa dig vidare om du behöver experthjälp.

Du är varmt välkommen att kontakta mig för att prata om hur jag kan stötta dig efter födseln.

bebis som ammar.JPG

Mina utbildningar
 

Utbildningar
  • Postpartum Doula Training med Om Baby & Wellness (2022)

  • Food as Medicine med Postpartum Healing Lodge (2022)

  • Helgad Födelsevärnare med Susannah Rickman och Kristina Turner (2022)

  • Grundutbildning i livsmedelshygien med Miljöcheck (2023)

  • HLR för spädbarn med Om Baby & Wellness (2023)

  • Yin Sanctuary med Gentle Traditions (2023)

Workshops

  • Herbal Supports for Postpartum med Carla Sage Birthwork (2023)

  • Cesarean Recovery Body and Emotions med Postpartum Healing Lodge (2023)

  • Postpartum Steaming Workshop med Rose Womb Steaming (2023)

Genom Om Baby & Wellness har jag utbildats för att förstå kroppens anatomi och fysiologi efter en födsel, ge råd för att främja läkning efter vaginal- och kejsarfödsel, upptäcka förlossningskomplikationer och förlossningsdepression, ge amningsstöd + lära ut bebisvård och säkerhet. Om Baby & Wellness Postpartum Doula Training är godkänd av ODIS (Organisationen för Doulor of Förlossningspedagoger i Sverige). Utöver detta har kurserna Food as Medicine och Yin Sanctuary gett mig kompletterande kunskap för att kunna stötta postpartumläkning på det traditionella sättet, med hjälp av värmande och näringsrik mat och örter. 

Jag har också avslutat Sveriges första och enda utbildning för att bli Helgad Födelsevärnare/Sacred Birthkeeper. Kursen utgår från födseln som en källa till transformation. Den erbjuder en fördjupning i ämnen som rör fertilitet, befruktning, graviditet, födsel och postpartum samt verktyg, material och idéer för att kunna skapa ritualer och ceremonier kring födandet.

I övrigt har jag erfarenhet och kunskap om elimination communication/baby potting och baby-led weaning (BLW).

bottom of page